U RTB Bor biće investirano 450 miliona evra

Bez autora
May 30 2010

U Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor biti investirano oko 450 miliona evra u narednom periodu. U ovom kraju nalazi se oko 2,5 odsto svetskih razervi bakra, i zbog toga su izgradnja Topionice i geološka istraživanja radi otvaranja rudnika prioritet. RTB se ne zatvara, već predstavlja veliku razvojnu šansu Srbije. Podizanjem nivoa proizvodnje i nabavkom nove opreme država ne bi trebala da prepusti većinsko vlasništvo nekoj inostranoj kompaniji. U kombinatu bakra u petak pušteno je u rad novo rudno telo u kome se nalazi 6,2 odsto bakra u rudi, što je oko 20 puta više bakra od ležišta koja se trenutno eksploatišu.

U RTB Bor biće investirano 450 miliona evraU Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor biti investirano oko 450 miliona evra u narednom periodu, kazao je predsednik Srbije Boris Tadić.

- U ovom kraju nalazi se oko 2,5 odsto svetskih razervi bakra, i zbog toga su izgradnja Topionice i geološka istraživanja radi otvaranja rudnika prioritet - kazao je Tadić i dodao da se RTB ne zatvara, već da predstavlja veliku razvojnu šansu Srbije.

- Nisam siguran da bi podizanjem nivoa proizvodnje i nabavkom nove opreme država trebala da prepusti većinsko vlasništvo nekoj inostranoj kompaniji - rekao je on, atokom Tadićevog boravka u kombinatu bakra u petak, pušteno je u rad novo rudno telo u kome se nalazi 6,2 odsto bakra u rudi, što je oko 20 puta više bakra od ležišta koja se trenutno eksploatišu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik